Αξιοθέατα

Η Ακρόπολη της Ρόδου

Η αρχαία Ελληνική Ακρόπολη της Ρόδου βρίσκεται σε ένα λόφο στο δυτικό τμήμα της πόλης και κάποτε αποτελούσε μια μνημειώδη ζώνη γεμάτη ιερά, μεγάλους ναούς, δημόσια κτίρια και υπόγειες κρύπτες. Τα κτίρια ήταν τοποθετημένα σε βαθμιδωτές εξέδρες, διανθισμένες με κήπους. Τα ερείπια των κτιρίων της Ακρόπολης χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ., χωρίς όμως να έχει ανασκαφεί ακόμη ολόκληρη η Ακρόπολη στον χώρο. Το Στάδιο, ωστόσο, έχει ανασκαφεί και αποκατασταθεί πλήρως.

Επίσης, μπορεί κανείς να δει ακόμη τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Πολιάδος στο βόρειο άκρο του χώρου και τα Νυμφαία, τα οποία αποτελούνται από τέσσερις σπηλαιώδεις δομές λαξευμένες μέσα στο βράχο, που χρησιμοποιούνταν για αναψυχή και λατρεία. Διατηρείται επίσης σε καλή κατάσταση ένα μικρό ανακαινισμένο μαρμάρινο Ωδείο, το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνταν για μουσικές εκδηλώσεις και διαλέξεις, ενώ μπορείτε επίσης να θαυμάσετε το ιερό του Πυθίου Απόλλωνα και τα ερείπια του Γυμνασίου.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 8.30 π.μ. έως 3 μ.μ. (15 Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου). Οι ώρες μειώνονται το χειμώνα.
Τηλέφωνο: (22410) 75674
Είσοδος: Δωρεάν